В Калуші п’яний водій спрямував автівку на групу людей


Близько опівночі з 9-ого на 10-е грудня на площі Героїв у Калуші на чималій швидкості роз’їжджала «Мазда-626» під керуванням 24-річного мешканця села Новиця.

Оскільки площа є пішохідною зоною, то на таке зухвальство водія відреагували молоді люди, які там перебували. Реакція власника іномарки була моментальною і позбавленою будь-якої логіки, інформують «Вікна».

Водій різко розвернувся і спрямував машину на гурт молоді. На щастя, хлопці та дівчата встигли розбігтися в різні боки, окрім одного чоловіка, якого «Мазда» провезла на капоті кілька десятків метрів. Коли ж чоловік упав на асфальт, водій поспішно втік у напрямку Підгірок.

Потерпілий та його друзі викликали на місце пригоди працівників поліції.

— Коли наші працівники прибули за викликом, водій-порушник, трохи поїздивши вулицями міста, знову повернувся на площу Героїв, — розповів «Вікнам» інспектор Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, старший лейтенант поліції Вадим Ялоза.— Його автомобіль було заблоковано, а водія, який перебував за кермом у нетверезому стані, доставлено у відділ поліції на освідчення. «Мазду» відправлено на арештмайданчик.

На 24-річного водія, мешканця села Новиця, складено два адмінпротоколи за ст. 130 (перебування за кермом у нетверезому стані) та ст. 122 ч. 1 (їзда пішохідною зоною).

За словами Вадима Ялози, цей випадок кваліфіковано як дорожньо-транспортну пригоду з наїздом на пішохода, який перебував на пішохідній зоні. Матеріали передані на розгляд суду. Враховуючи те, що зухвалий «шумахер» скоїв цю ДТП напідпитку – йому «світить» накладення штрафу у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування будь-якими транспортними засобами на термін від трьох до п’яти років.

Працівники поліції просять калушан не бути байдужими та інформувати на спецлінію 102 у випадку виявлення випадків, коли водії перебувають за кермом у нетверезому стані.