Будівництво мосту на франківській об’їзній завершать у наступному році


Автомобільний міст через річку Бистриця Солотвинська буде добудований у 2017 році.

Наступного року Державне агентство автомобільних доріг України завершить будівництво мостового переходу через річку Бистриця Солотвинська біля с. Старий Лисець на автомобільній дорозі Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – КПП «Мамалига». 

Мостову споруду почали зводити у 2008 році, після великої повені, що зруйнувала старий міст. Роботи були виконані на 67% і потім,через відсутність подальшого фінансування, призупинені. 

Недобудований міст є найбільшою перешкодою у русі транспорту обходом м. Івано-Франківськ, що знаходиться на автодорозі Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – КПП «Мамалига». Після того, як негода зруйнувала старий міст, військові звели тимчасовий металевий мостовий переїзд, який є дуже вузьким для нормального руху автотранспорту, особливо для вантажівок. Для прикладу, минулої зими на тимчасовому мості застрягла фура та заблокувала на декілька годин рух трасою. 

Є й інші проблеми тимчасової навісної споруди: вона не розрахована на такий великий трафік, який є на об’їзній дорозі Івано-Франківська, та й військові чекають на повернення мосту для використання у зоні АТО. 

Довжина мостового переходу – 153 погонних метра. Вартість усіх робіт, які необхідно ще виконати, становить 28,4 млн. грн.