В благодійному фонді пояснили навіщо створювали ще один сайт Манявського монастиря


Минулого тижня Митрополит Івано-Франківський і Галицький Православної Церкви України Іоасаф Василиків в соцмережі повідомив про сайт-клон офіційного ресурсу Манявського монастиря.

"Шановні друзі, брати і сестри. Офіційно, як керуючий Івано -Франківсько-Галицькою єпархією УПЦ ПЦУ і настоятель Манявського хресто-воздвиженського монастиря доводжу до вашого відома про те, що вказаний на цих фото сайт не має ніякого відношення до монастиря. Прикриваючись Манявським монастирем аферисти виманюють у довірливих людей гроші...", - написав владика.

Засновником цього сайту та сторінки у Фейсбук є БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ". Сьогодні на редакційну пошту Бліц-Інфо прийшов лист від представника фонду Сергія Киви з поясненнями для чого вони створили цей сайт.

"Сайт був створений з благословіння владики Іоасафа виключно для популяризації Манявського Скита, Манявського водоспаду, Блаженого камня, Карпатського краю. У зв’язку з цим ми вказуємо посилання на офіційний канонічний сайт Манявського Скита https://skytmaniava.if.ua/news/ і ще раз вказуємо на те, що наш сайт МС skit.org.ua  не є офіційним і не представляє Церкву, а лише популяризує. Хочемо наголосити, що ми прийняли рішення змінити назву сайту на Манява – Манявський скит – Манявський водоспад в рамках нашого Проекту Manyava International Project 2020 .

Сайт був створений коштом та силами волонтерів, яким Благодійний Фонд хоче подякувати та надіється, на подальшу співпрацю. Skit.org.ua служитиме відкритим джерелом інформації про Маняву і Манявський скит, етно, культуру і мистецтво краю Карпатського, для паломників, пілігримів, духовного туризму, еко туризму, людей мистецтва, всіх кого цікавить і хто любить Маняву, Монастир і  Карпатський край.

Ми маємо мiсiю - Обєднання всiх, хто любить Бога, Маняву та Монастир для спiльної доброї справи. Підсилення Вiри Православної в серцях братів і сестер наших через спiльну молитву. Ми бачимо, що Людям, Вiрянам, Паломнiкам, яким цiкава Манява та Монастир, цей проект дуже потрiбний", - йдеться у листі.