Вчені-винахідники франківського вишу отримали європейський патент


Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу вже віддавна славиться своїми талановитими вченими-винахідниками. Свідченням цього є численні нагороди, різноманітні премії, патенти.

Нещодавно європейський патент отримав унікальний метод видобутку нафти і/або газу з пласта в свердловині під дією насоса та генератора гідравлічних імпульсів  тиску окрім того метод додатково охоплює  етап визначення, при попередньому дослідженні, амплітуди імпульсу рідини і частоти імпульсів рідини генератора гідравлічних імпульсів  тиску сумарний тиск у свердловині, авторами ідеї та розробниками якого є проф. Карпаш О. М. – проректор з наукової роботи ІФНТУНГ, та Бажалук Я. М. – директор фірми «ІНТЕКС», що спеціалізується на технологіях з інтенсифікації нафтогазовидобутку. Наші вчені вкотре довели, що володіють не лише глибокими знаннями, але й нестандартним підходом до своєї справи.

Метод вдало пройшов апробацію на нафтогазовидобувних підприємствах України, Польщі, Угорщини.

ІФНТУНГ вітає вчених з високою оцінкою їхнього інтелектуального продукту, бажає їм творчого натхнення, втілення подальших найсміливіших ідей і задумів.