Міський голова Яремче, який 40 разів виписав премії сину та невістці, уникнув покарання


Богородчанський районний суд закрив справи проти голови Яремчанського міського голови Василя Онутчака.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 40 протоколів про адмінправопорушення щодо міського голови Яремче Василя Онутчака. Міський голова підписав розпорядження стосовно преміювання та встановлення надбавок своїм близьким особам (сину та невістці), чим порушив вимоги пунктів 2, 3 частини першої статті 28 Закону України «Про запобігання корупції».

Слід зазначити, всі 40 справ мали розглядати у Яремчанському міському суді та напередодні суддя заявив про самовідвід. Відтак справи направили на розгляд в Богородчанський районний суд.

На останньому судовому засіданні, захисник Онутчака – Тарас Парфан заявив клопотання про закриття провадження у справі через закінчення на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення. Він аргументував це тим, що адміністративне стягнення може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення. Відтак, днем виявлення правопорушень, пов`язаних з корупцією, слід вважати 24 травня, а не 31 липня. Мовляв, саме 24 травня Онутчак отримав від НАЗК лист, де йшлось про те, що в його діях вбачаються ознаки адміністративних правопорушень.

Водночас прокурор заперечував щодо задоволення клопотання захисника про закриття провадження, адже моментом виявлення правопорушень зазначена дата складання протоколів – 31 липня, а з цього часу ще не минуло три місяці.

Заслухавши думки сторін суддя вирішила справу закрити у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, передбачених ст. 38 КУпАП.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!