Майже мільйон туристів відвідали Прикарпаття за літо


ТОП найпопулярніших локацій залишається тим самим: Яремчанщина, Надвірнянський район, Косівщина, Верховинщина, Івано-Франківськ, Дністровський каньйон.

Популярність Івано-Франківської області в літній період зберігається на рівні минулого року. Як розповів у коментарі Zruchno.Travel начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко, кількість туристів і екскурсантів за три літніх місяці, як і в минулому році, склала близько 900 тисяч чоловік.

"При цьому туристичний збір виріс майже на 40% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. До нас приїжджають туристи з Києва, Дніпра, Львівської, Одеської, Тернопільської та Чернівецької областей. Крім того, Прикарпаття популярне серед поляків, прибалтів, німців і американців. ТОП найпопулярніших локацій залишається тим самим: Яремчанщина, Надвірнянський район, Косівщина, Верховинщина, Івано-Франківськ, Дністровський каньйон", – уточнив Передерко.

Найбільш популярними літніми фестивалями стали UnderHill European Music Festival, "Полонинське літо", "Лудинє", Drive for Life, "Дженджур Фист".

Віталій Передерко зазначив, що Івано-Франківська область провела велику промоційну роботу в цьому році. Так, було підготовлено та розповсюджено "Календар туристичних подій 2019", створені буклети "Літо на Івано-Франківщині", "Зима в Івано-Франківській області", спільно з Космацькою ОТГ реалізований рекламний спецпроект на веб-порталі туризму ua.igotoworld.com "Космач. Унікальні села України".

У рамках розвитку державно-приватного партнерства представниками туристичної ради Івано-Франківської області проведено промо-тури для тревел-блогерів із Валенсії і для українських ЗМІ.

Крім того, спільно з суб’єктами туристичної діяльності туристичний потенціал області представили на міжнародній туристичній виставці в Нью-Йорку New York Times Travel Show, на ярмарку туристичних регіонів "На перехресті культур" у Польщі, міжнародній туристичній виставці UITT "Україна – подорожі та туризм" у Києві, фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа в ОАЕ, міжнародному весняному ярмарку "Відпочинок" у Мінську і на міжнародному туристичному ярмарку "В сторону сонця" у Польщі.

Цього літа на Івано-Франківщині презентували новий етномаршрут "Мистецьке намисто Покуття і Гуцульщини"; створено 15 віртуальних 3D-турів цікавими туристичними локаціями Івано-Франківської області.

Крім того, традиційно пройшов VIII-й сезон безкоштовних екскурсій в Івано-Франківську. Всього гіди протягом травня по вересень провели 23 екскурсії, на яких побувало понад 650 осіб.

"В цей час ми завершуємо реалізацію багатьох інфраструктурних проектів (нові екомаршрути, рекреаційні зони відпочинку). Допомагаємо в реалізації грантового проекту "Світ Карпатських розет – заходи по збереженню унікальності культури Карпат". Крім того, починаємо партнерську участь у грантових проектах: "52 способи життя в Карпатах: відродження традиційної культури праці"; "Карпатські лісові школи – пілотне співробітництво для охорони природи та екологічної освіти"; почали проект "52 вікенди на Івано-Франківщині". Зараз проходить формування переліку фірм-партнерів. Також плануємо запустити новий туристичний портал до кінця року", – поділився планами Віталій Передерко.