Головний дорожник Прикарпаття скаржиться на мінливий грудень


Керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак каже, що різкі синоптичні зміни минула ніч для дорожників пройшла у повній невизначеності.

За словами Буджака, вчора після повідомлення про зниження температури і сильні снігопади мобілізували всі сили для боротьби з стихією. Та сніг раптово перейшов у дощ.

"Погода для доріг - гірше не придумаєш. Вчора в обід отримали повідомлення про зниження температури і сильні снігопади.Філії облавтодору спільно з працівниками відділу ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг, з організації безпеки дорожнього руху Служби доріг мобілізували всі технічні І матеріальні ресурси протидіяти стихії. Під вечір пішов сніг, який посилювався в Рогатинському районі.Місцями появилась ожеледь.Виїхали перші піскорозкидачі з піщано-соляної суміші. О 22-ій год.зі Львова надійшло прохання обмежити рух важко вагового транспорту. Снігопад посилився в районі Вишківського перевалу. У південних районах області сніг плавно переходить у дощ. На поверхні доріг робиться справжня ковзанка, благо температура підвищується І дощ змиває ожеледь. Ніч проходить у повній невизначеності,як з погодою, так І з організацією робіт. Для упередження ймовірної ожеледиці все-таки посипаємо найважчі ділянки доріг.В повітрі то дощ, то сніг. На ранок стабільності так І нема.Богу дякуємо , за ніч великих трафунків не сталося.Очікуємо погіршення погодних умов. Залишаємося напоготові, хоч І з старенькою, але якою є, технікою. А головне з людьми, які І в сніг І в дощ, І в день І в ночі намагаються забезпечити проїзд дорогами Прикарпаття". - написав головний дорожний Прикарпаття на своїй сторінці у Facebook.