Столичні шахраї прикриваючись Манявським монастирем видурюють гроші


Манявський скит розташований на Богородчанщині і є однією з найбільших православних святинь України.

Багато людей сюди приїздять щоб помолитися. Є й такі ,хто не може приїхати, але хоче підтримати діяльність святині коштами. Цим і скористалися шахраї. Про це в мережі повідомив Митрополит Івано-Франківський і Галицький Православної Церкви України Іоасаф Василиків.

"Шановні друзі, брати і сестри. Офіційно, як керуючий Івано -Франківсько-Галицькою єпархією УПЦ ПЦУ і настоятель Манявського хресто-воздвиженського монастиря доводжу до вашого відома про те, що вказаний на цих фото сайт не має ніякого відношення до монастиря. Прикриваючись Манявським монастирем аферисти виманюють у довірливих людей гроші...", - написав владика.

За словами Митрополита, єдиним офіційним сайтом монастиря є Великий Хресто-Воздвиженський Манявський Скит, а сторінкою в соцмережі Український Афон. Хресто-Воздвиженський Манявський чоловічий монастир. 

В коментарях до допису користувачі повідомили, що телефонували за вказаним на сайті-клоні номером і там їм відповіли російською. Ще одна жінка пише, що за даними банку отримувач коштів БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ".

Владика Іоасаф запевнив, що як митрополит і настоятель монастиря вже готує подання в прокуратуру.

Кореспондентка Бліц-Інфо перевірила БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ" і знайшла багато цікавої інформації про цю організацію.

Перш за все варто зауважити, що з 7 жовтня керівником став Юхимець Андрій Євгенович. До цього часу з квітня 2017 року засновником і бенефіціаром був Гурлов Володимир Олександрович. Треба відзначити, що Гурлов також є власником ще 94 компаній: благодійних фондів, охоронних фірм, ГО, та ін. У свою чергу Юхимець окрім цієї благодійної організації є бенефіціаром ще двох агентств з працевлаштування та керівником служби кур'єрської доставки.

Втім, далі цікавіше. На сторінці самої БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ" в розділі волонтерство серед інших вказаний "Сайт Манявського Скита". Далі дослівно:

"Веб-сайт створений волонтерами та паломниками для вирян  та всіх, хто любить Маняву та Манявський скит. Завдяки роботі волонтерів, та з благословіння Архиепископа Православной Церкви України в Івано- Франкивську, ми створили  Cайт Манявського скита, який допомагає всім вірянам та паломнікам знайти більше про Манявський Монастир. Цей сайт розказує про історію створення Манявського Скита, монахів Монастиря та Українські Карпати. Проект продовжується та розвиватиметься. Волонтери постійно впрацюють над оновленням інформації та покращенням користувацьких функцій сайту".

Окрім сайту-клону, БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ" створила і прив'язану до нього сторінку в Facebook Манявський монастир і закриту групу Группа Манявський монастир.