7 корисних нагадувань для зимової бадьорості


"Winter is coming", як то кажуть. Тому варто всім нам пригадати найпростіші лайфхаки, як не дати власному організму захандрити.

Одяг і взуття

Якщо досі не випадало нагоди — спробуйте термобілизну: вона чудово зберігає тепло і відводить вологу. Ще одна корисна порада — в холодну пору року найкраще, аби на вас було одягнуто три шари одягу: білизна, светр-штани, верхній одяг — куртка, пальто тощо.

Головна взуттєва зимова порада стосується жінок і дівчат — пошкодуйте свої ніжки і не носіть взуття на тонких, високих чи незручних підборах. Особливо, коли на вулиці ожеледиця.

Не робіть взимку так зі своїми ногами

Фізичні вправи

Ранкова зарядка якнайкраще підготує організм до довгого похмурого зимового дня. Тому якщо досі не робили зарядку — саме час почати. Досить буде навіть простих вправ на розтяжку. Якщо в теплу пору займалися пробіжками — не припиняйте їх і взимку, просто підберіть відповідне взуття. Якщо ж зовсім ніяк займатися спортом на вулиці — робіть це вдома.

Навіть 15-хвилинне щоденне тренування триматиме ваш організм в тонусі.

Тварини теж знають, що таке зарядка

Їжа

У холодну пору особливо тягне "зігрітися" алкоголем чи жирною їжею. Не варто занадто піддаватися цій спокусі — навесні доведеться за неї розплатитись, а користь тут сумнівна.

Натомість вживайте овочі і складні вуглеводи, наприклад, поживні каші. Якщо мерзнете взимку — спробуйте додати в раціон більше спецій (звісно, якщо не маєте медичних протипоказань).

Овочі — це корисно і красиво

Післяробочий релакс

Взимку замість перегляду телевізора займіться рукоділлям (хоча, ці процеси можна й поєднати). Створення речей своїми руками здатне знизити стрес і напругу.

Наприклад, в'язання зменшує рівень кортизолу і знижує кров'яний тиск. Подібну властивість також мають заняття кулінарією та домашнім садівництвом.

Виростіть за зиму таку красу — і стрес як рукою зніме

Розваги

Ви здивуєтесь (якщо не пробували) і зрадієте (якщо пробували, але просто забули), та санчата, лижі і ковзани в зимову пору здатні викликати не лише приємну втому, але й неабияк збадьорити.

Недарма ці зимові розваги ("перегони" на санчатах, зокрема) відомі українцям вже кілька сотень років. Тож не сидіть на дивані — подаруйте організму зимову активність. До речі, гра в сніжки чи ліпка сніговика — так само прекрасне зимове дозвілля. Не забули?

Сучасні санки — це щось незвичайне

Сон

Взимку хочеться спати. Більше. А краще — постійно. Але тут як ніколи актуальне правило якості сну, а не кількості. Не переїдати, не зловживати алкоголем, відкласти гаджети — золоті правила нормального засипання і повноцінного відпочинку. Краще перед сном послухати музику чи почитати. А для того, щоб легше прокидатись — варто дотримуватись певного режиму.

Зморення сном собі дозволити може тільки киця

Освітлення

Чим більше світла навколо вас — тим бадьоріше почуватиметеся. Якщо сидіти в напівтемряві — хилитиме в сон. Відкрийте штори, впустіть денне світло, увімкніть лампи, зрештою — і ви відчуєте прилив сил.

Також не забувайте провітрювати своє помешкання.

Джерело: 24 Канал