Допомогти Святому Миколаю. Прикарпатців закликають здійснити мрії дітей-сиріт


Багато років поспіль, ще задовго до свята Миколая, Мальтійська служба допомоги розпочинає традиційну акцію «Святий Миколай іде до сиріт». А все для того, щоб приготувати подарунки дітям та сиротам, які проживають в інтернатах та дитячих будинках.

В офісі мальтійців зараз кипить робота, адже весь час хтось заходить, щоб допомогти Миколаю та взяти листа Волонтери розповідають, що цьогоріч до офісу до мальтійців поступило понад 1800 листів від дітей.

«У листах дітки пишуть не тільки про омріяні подарунки, які б вони хотіли отримати, а також розказують про себе, свої уподобання, свої мрії та захоплення», - зауважує працівник Мальтійської служби Леся Гунчак.

Здебільшого дітки просять одяг, взуття, канцтовари, теплі речі, конструктори, а ще гаджети. В останні роки до списку подарунків додався ще один пункт – мир для України.

За словами волонтерки, не обов’язково купувати все зі списку, особливо це стосується дорогих телефонів чи планшетів, краще купити щось з одягу (дітки пишуть свої розміри у листах), розвиваючі ігри та книжки. Загалом рекомендують підбирати речі, які на вашу думку, будуть корисними для дитини у такому віці.

«Зазвичай скоріше розбирають листи від маленьких дітей та дівчаток. Листи від хлопчиків чомусь завжди залишаються наостанок», - зауважує Гунчак.

Волонтерка застерігає, що подарунок повинен бути компактним, не варто вкладати солодощі чи фрукти, які швидко псуються.

«Подарунок необхідно запакувати в картонний ящик та обгорнути його цупким папером.  При оформленні подарунка варто уникати зайвих прикрас, оскільки вони утруднюють транспортування. Також обов’язково потрібно відписати дитині лист від імені Святого Миколая», - додає Леся Гунчак.

Пані Марина яку кореспондент Бліц-Інфо зустрів у офісі мальтійців розповідає, що допомагає Миколаю же багато років.

«Я ніколи не обираю лист за побажаннями дитини, а просто беру перший, котрий потрапить під руку. До дуже дорогих подарунків підходжу творчо, але більшість бажань дитини наша сім'я в силах виконати», - розповідає жінка.

Взяти лист можна в приміщенні Мальтійської служби допомоги за адресою: вул. Лесі Українки, 1 (навпроти Катедрального собору). Тут вам також детально розкажуть про те, як найкраще здійснити дитячу мрію. Сюди ж потрібно також особисто приносити вже запаковані подарунки не пізніше 9-11 грудня.

І хоча до свята ще трохи більше як місяць, в офісі мальтійців вже почали з’являтися перші пакунки.