На Прикарпатті започаткували новий літконкурс «Перший рукопис»


Вчора,14 листопада в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Івана Франка пройшла урочиста церемонія нагородження переможців літературного конкурсу «Перший рукопис».

За словами Богдана Томенчука, «ідея такого конкурсу існувала давно, адже є дуже багато талановитих письменників, які можуть ніколи і не отримати власного видання. Для таких людей тепер і дають шанс бути опублікованими абсолютно безкоштовно. Єдина умова - конкурсант має бути прикарпатцем», інформує прес-служба ОДА.

Секретар журі, письменниця Ольга Деркачова зазначила, що на конкурс було надіслано 42 рукописи, але оцінювали тільки близько 30 робіт, оскільки частина конкурсантів були не з Івано-Франківської області, як це було обумовлено, а ще кілька людей подалися на конкурс, в той час, як уже мали свої книги.

До складу журі ввійшли письменники - Володимир Єшкілєв, Тарас Прохасько, Степан Процюк, Наталія Ткачик, Ольга Деркачова, журналісти – Сергій Борис, Іван Ципердюк, громадські експерти – Володимир Макаров, Ірина Гросевич, Тетяна Белімова, Тетяна П’янкова, Наталія Уманцева. Як результат: 21 лауреат конкурсу та чотири переможці, які поділили три призові місця.

Третє місце розділили Оксана Драгомирецька та Софія Сіренко, друге посів Олег Росткович. Перемогу здобув рукопис 23-річної вчительки інформатики початкових класів із села Чорні Ослави Надвірнянського району Марії Василишин - роман «Історія Бабая Йохана».

Вітаючи переможців, ініціатори конкурсу наголошували, що «цьогоріч буде видано книгу переможця конкурсу, збірку кращих запитань в он-лайн вікторині, присвяченій Іванові Франку, та збірка віршів полеглого у зоні АТО захисника України, прикарпатця Ігоря Коропецького, які надіслала його родина».

Конкурс «Перший рукопис» відтепер буде щорічним. За словами організаторів, він виявлятиме нові літературні таланти та сприятиме популяризації української книги на теренах нашої держави.