Один із прикарпатських псевдоборців з наркозлочинністю отримав всього рік за гратами


Сьогодні, 4 листопада, прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк прозвітував за сто днів перебування на посаді.

Під час брифінгу для ЗМІ, Олександр Стратюк розповів, що кількість правопорушень в області зросла на третину. Та загалом рівень злочинності на Прикарпатті залишається одним із найнижчих в Україні. Наразі правоохоронцям вдається розкрити кожне третє кримінальне правопорушення.

Як запевнив Стратюк, з липня, тобто від дня його призначення, роботу правоохоронців скоординовано на викритті резонанасних правопорушень, у тому числі з ознаками корупції. Серед викритих правопорушень прокурор області назвав справи щодо хабараників-високопосадовців: депутата Березівської сільради, першого заступника начальника Управління державної пенітеціарної служби в області, керівника регіонального відділення Фонду держмайна.

Водночас, як просувається розслідування у справі начальника відділу територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Олександра Кочкіна та його заступника, які замінювали наркотики, що проходили як речові докази на фальшиві, аби провертати власні оборудки та допомагали наркоділкам уникнути відповідальності, прокурор Олександр Стратюк повідомити одразу не зміг. Втім, запевнив, що відповідь на це запитання журналістам надасть пізніше, через прес-службу прокуратури.

Пізніше, у прокуратурі повідомили, що справу псевдоборців з наркозлочинністю вже скерували до суду.

"У кримінальному провадженні щодо обвинувачення начальника відділу першого територіального Управління з обслуговування Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) , ч.2 ст. 369-2 (Зловживання впливом), ч.1 ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) затверджено угоду про визнання винуватості, яка 30.09.2016 направлена в Івано-Франківський міський суд для розгляду по суті. На даний час триває підготовче судове засідання", - проінформували у прокуратурі. 

Щодо обвинувачення його заступника, якому інкримінували ч.2 ст.28, ч.2 ст. 369-2, ч.2 ст. 263 КК України, то тут також було затверджено угоду про визнання винуватості, яку 30 вересня направили до суду для розгляду по суті.

"Вироком Івано-Франківського міського суду від 12 жовтня вказану особу визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено покарання у вигляді тримання під вартою строком на 1 рік", - зазначили у прокуратурі.

Як відомо, Угода про визнання винуватості – це офіційна домовленість, за якою прокурор та обвинувачений досягають згоди про повне та беззастережне визнання підозрюваним своєї вини. Також підозрюваний співпрацює з слідством. За це отримує мінімальне покарання.

До теми: Силовики затримали франківських поліцейських, які "кришували" наркотрафік в Україну