В ЄС розкритикували ініціативу прикарпатського нардепа щодо е-декларацій


Представництво ЄС в Україні не підтримує ініціативу щодо запровадження зобов’язання антикорупційних активістів подавати декларації.

Про це представництво заявляє у своєму twitter, пише Радіо свобода

«Україна досягла успіху з e-деклараціями! Але законопроект №5318 суперечить цьому досягненню, антикорупційні НГО не є чиновниками», – зазначається у повідомленні.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу понад 118 тисяч осіб.

Водночас народний депутат Юрій Дерев’янко, який входить до комітету з питань запобігання і протидії корупції, зареєстрував законопроект № 5318. Він вважає, що декларації мають подавати працівники нацкомісій, що здійснюють державне регулювання у сферах зв’язку, енергетики, працівники НАЗК, а також ті антикорупційні активісти, які входять до комісій з проведення конкурсів на посади держслужбовців чи поліцейських.

В законопроекті прописана і необхідність декларування для активістів громадських антикорупційних організацій, які, зокрема, створені на міжнародні гранти.

Автор законопроекту вважає це доцільним для того, аби антикорупційних активістів не підкуповували і вони не діяли в чиїхось політичних інтересах.

До теми: Нардеп Дерев’янко вирішив помститися антикорупціонерам за Е-декларації?