Новий український бойовий модуль “Вій” здійснює 50 пострілів на секунду


«Київський бронетанковий завод» розробив бойовий модуль «Вій», який може встановлюватися на легку бронетехніку, в тому числі і на «Дозор-Б», що значно посилює вогневу міць таких машин.

Про це повідомляє прес-служба концерну «Укроборонпром», до складу якого входить КБЗ.

«Озброєння виготовлено в Україні і з вітчизняних комплектуючих. «Вій» є яскравим прикладом кооперації державних і приватних підприємств », - заявив гендиректор« Укроборонпрому »Роман Романов.

«Вій» призначений для ураження на дальності до 2 кілометрів живої сили противника, транспортних засобів, наземних об'єктів, а також повітряних цілей на висотах до 1000 метрів. Робота модуля здійснюється дистанційно, з можливістю використання сучасних тепловізійних прицілів. 

«Однією з головних особливостей« Вія », завдяки використанню 23-мм гармати ГШ-23, є високий темп стрільби, в 3000 пострілів в хвилину, тобто, у ворога за одну секунду вилітає 50 снарядів», - додали у відомстві.

Саме така висока скорострільність в поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку зробило «Вій» потужним і універсальним зброєю, вважає головний розробник нового бойового модуля Андрій Палехін.

У компанії нагадали, що військові успішно випробували РЛС «Пелікан» - рухливу трикоординатних станцію кругового огляду. Розробкою і виробництвом нової техніки займалися фахівці Науково-виробничого комплексу «Іскра» входить до складу «Укроборонпрому».