Виставка в Центрі сучасного мистецтва


Виставка фотографій відкриється 23 жовтня о 17.00 та буде доступна для перегляду до 4 листопада 2019 (включно) в Центрі сучасного мистецтва (Івано-Франківськ, вул.М.Підгірянки, 23). На відкриття виставки завітають і представники інших країн-учасниць проекту, зокрема Жюльен Грассе, радник напряму Сучасного мистецтва, Фотографії та Дизайну Гренобльської Академії (Франція).

В Івано-Франківську до проекту долучились ЗОШ №3, Простір домашньої освіти «Невгамовні», Українська гімназія №1, Вище художнє училище №3 та Коледж Університету Короля Данила.

Для трьох вікових груп учнів (8-11, 12-15, 16-18 років по 20-30 дітей в кожній групі, до складу яких ввійшли як місцеві мешканці, так і ті, що переїхали нещодавно, в т.ч. ВПО, мешканці сіл та інших міст і країн) вчителі організували рефлексію щодо об'єктів чи явищ, які найбільш подобаються\вражають дітей в місті, після чого діти фотографували ці сюжети. Надалі з групами працював фотограф Антон Куба, навчаючи школярів азам
фотомистецтва. Використовуючи отримані знання, діти зробили другий, вдосконалений знимок. Опис знимків передавався в іншу країну, де партнерська група дітей за ним фотографувала те, що йому відповідає, в своєму місті.

Таким чином, були сформовані триптихи з 5 країн, що будуть представлені на виставці. Всього виставка включає 15 триптихів-фіналістів та 135 робіт-учасників.