Менканка Прикарпаття розводила на гроші людей, обіцяючи зробити візи


Жінка за оформлення документів отримала від жителя Чернівецької області 100 доларів США та 400 Євро, проте обіцяних документів не виготовила та гроші заявникові не повернула. Потерпілий звернувся за допомогою до поліції. За цим фактом розпочато досудове розслідування.

28 жовтня до поліції звернувся 49-річний житель Чернівецької області, який повідомив про шахрайські дії мешканки одного із сіл Снятинщини. Чоловік пояснив, що звернувся до 30-річної жінки, яка займалася оформленням віз по працевлаштуванню та виїзду за кордон. Відповідно до вимог клієнт оплатив за послуги проте минули усі обіцяні терміни, а замовник не виконала домовленостей та гроші клієнтові не повернула, інформує прес-служба анцполіції в області.

Як було в подальшому встановлено правоохоронцями, зловмисниця таким самим способом обшахрувала ще шістьох людей жителів Чернівецької та Львівської областей.

За цим фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування. Відповідно до санкції ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за якою розпочато провадження, за заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі поліція перевіряє та встановлює коло потерпілих від рук шахрайки. Проводиться слідство.