Прибиранням сухостою та опалого листя в Івано-Франківську займаються 6 підрядних організацій


Золота осінь в Івано-Франківську. Розлогі крона дерев зодягнулися в жовто-гарячі та багряні барви. Опале листя вкриває міські вулиці, парки та сквери. Сезонні зміни в природі милують око перехожих … і завдають неабиякого клопоту комунальникам.

В період падолисту Муніципальна інспекція веде посилений контроль за прибиранням листя. Лише за тиждень скадено близько 2-х десятків приписів, зазначають інспектори. Надмірне його скупчення зафіксували в зелених зонах в середмісті, інформує ТРК ВЕЖА.

Прибиранням сухостою та опалого листя на території міста займаються 6 підрядних організацій. Утилізацією падолисту проводять двічі на тиждень, зазначають в комунальному Департаменті. Зібране листя транспортують в “Зелене господарство” задля зимового підживлення клумб. А також на міське кладовище в Чукалівці.

У зв’язку з аномальною зміною кліматичних умов падолист в Івано-Франківську розпочася вже з перших днів осені, кажуть комунальники. І триває практично до перших снігопадів. Між тим, в Муніципальній дорожній компанії також активно готуються до наступних заморозків. Закупили соляно-піщану суміш задля протидії ожеледиці на міських дорогах. А також розробили нічні маршрути снігоприбальної спецтехніки. Дорожники стверджують, з наслідками хуртовини впораються за дві години.

В разі першого снігопаду на вулиці міста виїдуть понад два десятки спецтехніки. Машини можна буде відслідкувати он-лайн. Щоправда, доступ до системи GPS матимуть лише працівники МДК.