В Івано-Франківську буде створено муніципальний притулок для собак-безхатьків


Муніципальний притулок для собак-безхатьків. Його буде створено в Івано-Франківську в найближчі три роки. 8-а сесія міськради ухвалила Програму поводження з безпритульними тваринами. Розробники кажуть, це буде заклад європейського зразка. Крім утримання собак, тут також функціонуватиме відповідна лабораторія. Загалом Програма складається із трьох розділів.

Депутатів зацікавило питання евтаназії безпритульних тварин. Наразі діє норма, згідно з якою після трьох років перебування у притулку собаку присипляють. Розробники Програми запевнили, нічого не зміниться. Продовжити термін перебування у притулку неможливо. Щодо фінансування проекту, то кошти виділятимуться поступово. Про конкретну суму наразі не йдеться, інформує ТРК ВЕЖА.

За облаштування притулку обіцяють взятися вже наступного місяця. Чиновники кажуть, залишилось погодити земельну ділянку.

Програма поводження із безпритульними тваринами в Івано-Франківську фінансуватиметься із трьох джерел. Це кошти із міського бюджету, благодійні внески та гроші інвесторів.