Прикарпатець виніс з чужого будинку алкоголь та мобільник


До чергової частини Снятинського відділення поліції звернулася 35- річна мешканка одного із сіл району. Жінка повідомила про те, що невідома особа проникла до її житлового будинку, звідки викрала мобільний телефон та алкогольні напої.

Виїздом на місце події правоохоронці встановили особу та затримали зловмисника. Ним виявився 30-річний мешканець Долинського району. Який уже притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясували правоохоронці, того дня зловмисник приїхав до своєї сестри у гості. Але по дорозі ще зайшов до будинку односельчанки. Помітивши, що вдома нікого немає, за допомогою зубила, знайденого у господарстві заявниці, він зламав вхідні двері будинку та проник до приміщення. Трохи понишпоривши, знайшов алкогольні напої, а в іншій кімнаті мобільний телефон із зарядним пристроєм та привласнив їх. Після цього пішов на берег річки випив викрадений алкоголь і заснув. Вранці його там застали працівники поліції.

У скоєному зловмисник зізнався. Крадений телефон вилучено та повернено власниці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.