Небезпека потрапити в тенети “білого рабства” чатує чи не на кожному кроці


Людина не товар. Втім, нині небезпека потрапити в тенети “білого рабства” чатує чи не на кожному кроці. Благодійні організації та правоохоронці розповіли, як уберегтись від торговців людьми. Та до кого звертатись, якщо все ж потрапили у пастку. Фахівці стверджують, у світі проблема торгівлі людьми є другою після наркозбуту.

На Прикарпатті не простежується тенденція торгівлі людьми, запевняють правоохоронці. Більше того, у порівнянні, скажімо, із двотисячним роком простежується падіння рівня злочинності у цій сфері. Втім, проблема все-таки існує, констатують в поліції, іформує Вежа

З нагоди Міжнародного дня боротьби з торгівлею людьми організатори представили іванофранківцям п’ять інформаційних банерів. На них – витяги з українського законодавства, номери телефонів національної “гарячої лінії” з консультування мігрантів та поради майбутнім заробітчанам. А ще – реальні історії анонімів, які свого часу стали “живим” товаром. З цими людьми благодійний фонд “Карітас” працює уже понад десять років.

Організатори планують провести такі інформаційно – роз’яснювальні бесіди в більшості навчальних закладів Івано-Франківська. Аби вберегти молоде покоління від “сліпого” заробітчанства за кордоном та інших небезпек сучасного світу.