Прикарпатська санстанція уклала незаконний договір на закупівлю пального


Держфінінспекція у Івано-Франківській області підтвердила виявлені експертами Центру громадського моніторингу та досліджень порушення у проведеній Івано-Франківським обласним лабораторним центром Держсанепідемслужби України тендерній закупівлі пального.

Під час проведення даної закупівлі замовником було допущено ряд порушень: в документації неправомірно встановлено інші критерії оцінки окрім ціни, що призвело до перемоги в тендері учасника, який подав найдорожчу цінову пропозицію; встановлена вимога щодо надання всіма учасниками документів, які повинні були передбачені лише для переможця; не визначено всіх підстав, передбачених статтями першою та другою Закону України «Про здійснення державних закупівель»; не оприлюднено всі документи щодо процедури закупівлі та ін, пише Тендер і злочин

За результатом неправомірно проведеної процедури закупівлі Івано-Франківським обласним лабораторним центром Держсанепідемслужби України укладено договір з ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» на суму 460 955,00 грн.

Після проведеної за нашим зверненням перевірки, Держфінінспекція у Івано-Франківській області рекомендувала замовнику розірвати цей договір. Ми будемо стежити за виконанням цієї рекомендації.