У Калуші на Покрови провели смолоскипну ходу


У п’ятницю, 14 жовтня у Калуші з ініціативи міської організації ВО «Свобода» провели смолоскипну ходу. Як відомо, у цей українці відзначають одразу кілька важливих свят – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, річницю створення УПА та День захисника України Тож сама в пам’ять Героїв, борців, захисників за вільну Україну і влаштували смолоскипне дійство.

До проведення акції також долучилися організації – однодумці: Спілка Української молоді, Народний вокально-інструментальний гурт «Передзвін», Калуська МГМО "Молодий РУХ" та просто небайдужі калушани

Ідучи з смолоскипами вулицями Калуша учасники смолоскипної ходи співали українських повстанських пісень, таким чином нагадуючи всім, що не було б незалежної України, якби не Герої, які ту незалежність творили, віддаючи своє життям. Пройшовши містом до пам’ятника Романа Шухевича, учасники провели віче на якому виступили Богдан Білецький, Іванна Климентій та інші. Кожен виступаючий зробив невеликий екскурс в історію України та нагадав, що боротьба триває і щоб збудувати сильну державу необхідно кожному стати патріотом та націоналістом. Поміж виступами учасників ходи потішив своїм співом калушан гурт «Передзвін», який виконав декілька патріотичних композицій. Треба відмітити, смолоскипну ходу у Калуші проводять вже третій рік поспіль.

На завершення всі учасники виконали національний гімн України.