Франківський "Тепловик" сьогодні гратиме з хмельницьким "Поділлям"


У суботу, 15 жовтня на хмельницькому СК "Поділля" підопічні Володимира Ковалюка намагатимуться здобути очки у матчі із місцевою командою "Поділля".

Поділля (Хмельницький) - Тепловик (Івано-Франківськ)
Чемпіонат України. Друга ліга. 14 тур, 15 жовтня
Хмельнцький, СК "Поділля", 14:00
Арбітр: Бич І.Г. (Київ)
Асистнети: Юхименко М.В. (Луцьк), Федунець В.І. (Тернопіль)
4-й арбітр: Мімнонов О.М. (Тернопільска обл)
Спостерігач ФФУ: Кувік І.О. (Закарпатська обл).

Давні футбольні традиції, насичене подіями історичне минуле, "гойдалки", об'єднання із сусідами (кооперуючись із ФК "Красилів" намагалися врятувати футбол у Хмельницькому) та постійні зміни назви за часів Незалежності - в історії хмельницького та прикарпатського футболу прослідковується багато спільних рис. "Поділля", як і "Тепловик", у поточному сезоні дебютує на професійному рівні. Чергова спроба відродити футбол у містах, які мають чим гордитися і що згадати із своєї футбольної історії. Надіємось ця спроба буде вдалою для обидвох регіонів. 

Повертаємося до анонсованого матчу. Хмельницька команда на даний момент посідає останню сходинку у турнірній таблиці другої ліги. Всі свої чотири очки були здобуті виключно в рідних стінах. тут був обіграний на старті сезону миколаївський "Суднобудівник" (2:0) та зіграно внічию із херсонським "Кристалом" (1:1). Однак, програшна серія "Поділля" вже складає чотири матчі. У трьох останніх поєдинках підопічні Аркадія Баталова не забили жодного м'яча. Взагалі, хмельницька команда являється найменш результативною у лізі (майже один гол на два матчі).

А от показником відвідуваності домашніх матчів "Поділля" може гордитися. Клуб досі утримує рекорд сезону щодо кількості глядачів на одному матчі - 6300 вболівальників. А середній показник домашніх ігор поступається лише цифрі івано-франківського "Тепловика". Завтра прикарпатцям треба бути готовими до того, що суперник матиме 12-го гравця у вигляді вболівальників. Керівництво подільського клубу вирішило зробити вхід вільним на стадіон.

Нажаль, у цьому матчі "Тепловику" не зможе допомогти 20-річних центральний оборонець Василь Француз, який у поточному сезоні відіграв 8 матчів (із 12-ти командних). Захисник дискваліфікований через перебір жовтих карток.

Останній раз команди Івано-Франківська та Хмельницького зустрічалися між собою у сезоні 2011/12 років. Тоді хмельницьке "Динамо" двічі програло "Прикарпаттю" (0:1 - у Хмельницькому та 2:6 - на "Русі").

Трайтурак Роман, sport.if.ua