Зупинити мить: Як зберегти приємні моменти життя


Дні народження, родинні зустрічі, дружні посиденьки та цікаві подорожі. Життя дарує багато приємних миттєвостей, які потрібно пам’ятати. Зберегти їх у пам’яті та ділись спогадами з іншими найкраще допомагають фотографії.

Сучасні технології дають для цього багато можливостей  - зберігати на комп’ютері, викладати у соцмережі або ж більш традиційно – роздруковувати на папері. І хоча на перший погляд може здатися, що останній варіант застарілий та все ж він не втрачає своєї популярності. І це не дивно, адже ніщо так не передає теплоти моменту, як паперова світлина.

Втім, прогрес вплинув і на традиційне фото. На щастя, позитивно. Відтепер кожен має можливість не тільки робити фото, а й корегувати їх та поєднувати в різноманітні колажі, створювати оригінальні фотоальбоми. Зокрема, таку можливість надає портал Fotobooka.com. Тут можна обрати макет фотокниги або ж створити свій, унікальний варіант.

Сайт компанії дуже простий, тож справитись з цим зможе кожен. Окрім фотокниг тут також можна «змайструвати» оригінальну листівку чи календар на будь-яку тематику.  Окрім того, на сайті діє розділ «Сувеніри» для яких також можна використовувати власні фото.

Створення фотокниги розпочинається з вибору макета. Їх у «Фотобуці» багатенько, втім, щоб обрати відповідний не доведеться цілий день переглядати сотні дуже схожих між собою дизайнів. Для зручності користувачів макети поділені на певні тематичні категорії, але ніщо не заважає зробити фотокнигу про подорож, використавши серію «Інстаграм» чи «Мистецтво». Для тих, хто хоче спробувати себе в ролі дизайнера є опція «Без макета», що дозволяє створити унікальний проект, але вимагає трохи більше часу.

Тож, аби створити свій альбом приємних спогадів необхідно зареєструватись на сайті, що займе всього хвилину. Ми вирішили зібрати у фотокнигу світлини рідного міста.

 

 

Далі – простіше: завантажити фото та розставити у бажаному порядку. Інтерфейс сайту зручний та зрозумілий: можна обрати шрифт написів, відредагувати світлини, змінити розташування та розмір фотографій.

Знімки можна завантажити з комп’ютера чи соцмереж – головне аби розмір відповідав.

 

 

Якщо не вдається розібратись з сервісом з першого разу, то на сайті є відеоуроки. Також працює чат із службою підтримки, з нею можна зв'язатися і електронною поштою. Окрім того, працюють автоматичні «підказки» системи. До прикладу, знак оклику у червоному кружечку. Він свідчить, що розмір запропонованого у колажі фото замалий і у фотокнизі воно буде неякісним.

 

 

Також можна накладати рамки та тіні, використовувати спецефекти, визначати пріоритет фото, обрізати, перевертати та моделювати їх під різним кутом. Ті, кому не вистачає часу може скористатись автопідбором – система розкладе всі фото за вас. Переглянути свої макети можна у власному кабінеті. До слова, його необов’язково створювати за раз – можна це робити у кілька етапів та зберігати.

 

 

Після створення остаточного макету фотокниги та внесення всіх фото, можна оформляти замовлення. Доречі, ціна фотокниги визначається ще на стадії обрання макету і зазвичай залежить від розміру альбому (в сантиметрах) та кількості сторінок.

Спробуйте зберегти свої спогади в унікальній фотокнизі!