В івано-франківських школах стартував тиждень здорового харчування


Гречка замість чипсів, узвар замість газованої води… В івано-франківських школах стартував Тиждень здорового харчування. На базі 10-ї школи чиновники організували тематичний семінар. Залучили дітей, батьків, медиків та вчителів. Педагоги є першими дегустаторами страв. Адже на роботі харчуються в рідній їдальні.

У 10-й школі навчається понад 1200 учнів. В їдальні обідає кожен другий школяр. Працює спеціальна комісія у складі батьків та вчителів. Комісія слідкує за якістю продуктів та процесом їх приготування. Дирекція висунула головну умову підприємцю – подана їжа повинна бути гарячою. І не важливо, скільки дітей прийшли одночасно обідати, інформує Вежа

В цьому році дирекція 10-ої школи замінила підприємця, який досі займався шкільним харчуванням. Марія Миклюк виграла тендер. Запевняє, старається годувати школярів і корисно, і смачно.

Звичайно, діти вибагливі до страви, каже підприємець. Адже все вже залежить від смаків, уподобання та культури харчування в родині.

Якщо у школах діти забезпечені раціональними сніданками та обідами, то вдома не всі мають здорове харчування. Лише в кожній третій сім”ї батьки дбають про збалансовані страви для дітей. Такі результати анонімного опитування школярів, констатують в Департаменті освіти. Тому закликають батьків відповідальніше ставитися до того, чим харчуються діти.

Тиждень здорового харчування триває в усіх освітянських закладах Івано-Франківська. Крім офіційних заходів, їдальні в очікуванні рейдових перевірок ревізорів із Департаменту освіти.