На Прикарпатті зібрали вже понад 80 % урожаю


Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації 6 жовтня проведено робочу нараду з питань проведення комплексу осінньо-польових робіт, зокрема посіву озимих зернових культур під урожай наступного року.

У нараді взяли участь представники департаменту агропромислового розвитку ОДА, заступники голів райдержадміністрацій, які ведуть питання АПК, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку РДА та керівники підприємств і установ системи агропромислового комплексу області.

Зокрема, йшла мова про осінньо-польові роботи, які тривають на Прикарпатті.

Так, станом на 6 жовтня поточного року зернові та зернобобові культури (включаючи кукурудзу на зерно) зібрано з площі 125 тис. га, що складає 82%. до прогнозу. Намолочено 618 тис. тонн збіжжя при середній врожайності 49,3 ц/га.

Крім того, продовжується посівна компанія. Озимі зернові культури під урожай 2017 року посіяно на площі 42 тис. га, що становить 61%. до прогнозу та озимого ріпаку 27 тис. га. Посів озимини триває.

У зв'язку із завершення агротехнічних строків посіву, учасникам наради було поставлено завдання пришвидшити темпи посіву озимих зернових культур та не допустити зменшення посівних площ з дотриманням показників посівів минулого року.