Вистава "Кастинг або Хто хотів Люстрації?"


7 жовтня о 18:00 в івано-франківському музично-драматичному театрі розпочнеться вистава "Кастинг або Хто хотів Люстрації?"

ПРЕМ'ЄРА 

соціальна драма

П’єса являє собою цитатну  компіляцію з відомих творів В.Пелевіна, Г.Грекова, Ю.Муравицького, М.Жванецького. Ця вистава вразить поєднанням легкого розважального сюжету з гостротою шокуючого одкровення про тотальний контроль і  особисту відповідальність кожного за все, що відбувається довкола.  Вразить  глибиною піднятих у ній соціальних  проблем та їх філософських зрізів. 

Кастинг – це універсальна ситуація нашого життя. Ми всі, так чи інакше, проходимо певний відбір,  і питання у тому, на що ми готові піти заради бажаних благ, де межа, за якою починається компроміс з совістю та  гідністю. На які приниження та нелюдські вчинки готова йти людина заради того, щоб бути відібраною у «топ» суспільства.  Автор вистави пропонує кожному заглянути у власну душу і чесно запитати себе про особисті угоди з совістю. Розглядаються чіпляючі і спірні питання: яка «ціна» людини, якими підступними можуть бути ходи  торгу за душу. Сюжет у виставі містить у собі парадоксальну, загострену ситуацію: протест героя проти системи і стає тим самим товаром і брендом, який шукають рекрутери системи; він проходить кастинг…  Одною з головних проблем постає притаманна людині підсвідома чи свідома упевненість, що масове  і модне – це краще, істинніше, ніж власне єство. Заради набуття високого життєвого статусу віддається у жертву індивідуальність. Режисер та автор компіляції вводить для поглиблення звучання цієї проблеми, зокрема, мотив національної меншовартості. Ця проблема  до сих пір, на думку режисера, є гострою у нашому суспільстві. Вистава йде на двох мовах: російській та українській. Ситуація двомовності на Україні історично була у силі не одне століття: польська це була мова, чи російська, чи якась інша, – заради отримання вищого  статусу суспільство  завжди обирало «привладну» мову. 

Сучасна, відверта, спірна та шокуюча вистава не залишить байдужим жодного.

               У постановці задіяне молоде покоління трупи: 

Іван Бліндар - Валентин;

Артур Гулько - Аутсайдер;

Ігор Захарчук - Ікс;

Надія Левченко - Памела;

Євгеній Холодняк - Ігрек;

Андрій Кирильчук, Андрій Луценко - Зет.

Режисер - Андрій Кирильчук

Просимо звернути особливу увагу на зазначене в афіші застереження: вистава тільки для дорослих.