В Івано-Франківській міськраді – технологічна революція


В Івано-Франківській міськраді – технологічна революція. Чиновники відмовляються від паперового документообігу на користь електронної системи. Відтепер всі довідки чи розпорядження видають виключно в режимі он-лайн.

Дана система впроваджувалася поступово. А от економія від неї очевидна, підрахували фахівці. На канцелярські потреби з міського бюджету витрачається 85 тисяч гривень щорічно. На закупівлю паперу для друку – 125 тисяч гривень. Переваги електронного документообігу вже випробували перші особи міста, інформує ВЕЖА

Наразі електронний документообіг встановлений для 116-ти працівників міськвиконкому та галузевих управлінь. Проте не всі чиновники освоїли комп’ютерну науку. Для них програмісти проведуть окремі навчання.

Програмісти також презентували додаток для смартфонів – “Мобільний Івано-Франківськ”. Он-лайн аплікацію запустили торік і вона вже стала популярною. Близько 15-ти тисяч скачувань. Користувачі можуть надсилати скарги до галузевих служб просто з місця події.

Про результати модернізації діловодства розповіли в Службі оперативного реагування. Завдяки програмному забезпеченню тут зменшилася кількість скарг. З побутовими проблемами люди звертаються відразу до комунальних служб. А телефони оперативного реагування переведені в цифровий режим.

Всі звернення громадян фіксуються на відповідній карті оновленого сайту 15-80. Тож іванофранківці можуть відслідковувати планові та аварійні роботи в своєму мікрорайоні. Наразі до електронної системи підключено понад чотири десятки обслуговуючих організацій. База даних постійно оновлюється.

Зупинятися на цьому комунальники не збираються. В процесі впровадження – Муніципальні дата – Центр та портал он-лайн-оголошень.