В Івано-Франківську таки облаштують сучасний сквер перед друкарнею


Сьогодні, 4 жовтня відбулася зустріч представників Теплого міста, міського голови та власники магазину «Вопак» щодо облаштування «Скверу перед друкарнею».

За словами представника платформи «Тепле місто» Юрія Филюка, зустріч зібрали, щоб обговорити перетворення площі перед друкарнею на сучасний міський простір.

Филюк нагадав присутнім історію виникнення і розвитку ідеї з перетворення цієї території.

«Концепція розглядає територію і саме приміщення друкарні, як єдине ціле. Коли ми дізналися що на першому поверсі має бути магазин Вопак, то приступили до переговорів. Зараз у нас вже є домовленості про спільний розвиток цієї території», - каже активіст.

Згідно домовленостей, до 21 квітня супермаркет закладає 10 метрів території бруківкою для тимчасової парковки, а з 22 квітня розпочнеться втілення проекту. Окрім того сторони узгоджують між собою зовнішній вигляд фасаду.

Як зауважив міський голова Руслан Марцінків, у нього була зустріч щодо даного проекту.

"Я проситиму депутатів міськради, щоб місто виділило 50% від необхідної суми проекту. Окрім того ми дуже зацікавлені, щоб таких громадських просторів ставало все більше», - запевнив Руслан Марцінків.

За словами заступника гендиректора "Пакко-холдингу" Василя Дуткевича, цей проект є яскравим прикладом взаємодії громадськості, влади і бізнесу.

«Зараз вже підписаний меморандум про співпрацю. Наша торгова мережа підтримує втілення цього проекту», - каже представник торгової мережі.

Приблизна вартість реалізації проекту 3-4 млн. грн.