У Франківську відбулася поетично-музична зустріч українських і польських митців


Мовою ритму і рими. У Івано-Франківську відбулася поетично-музична зустріч українських і польських поетів та музикантів. Її провели в рамках літературного фестивалю «26 Міжнародна Галіцийська літературна осінь» «Польща – Україна одним голосом». У такий спосіб організатори вирішили об’єднати творчий потенціал країн-сусідів.

Свою творчість презентували не лише відомі та досвідчені. У рамках фестивалю провели конкурс молодих поетів “Галицька осінь”. Відтак, відібрали кращі поетичні твори українською та польською мовами, пише ТРК ВЕЖА.

В основі фестивалю – безпосереднє спілкування школярів та студентів зі знаними і маловідомими поетами України та Польщі, розповідають організатори. А усе задля того, аби не лише активізувати творчий потенціал молоді, а й пробудити її зацікавлення до вітчизняної та іноземної літератури.

Учасників «Галицької осені» відзначили дипломами. За підсумками конкурсу організатори планують видати альманах віршів молодих поетів. Та розповсюдити його у бібліотеках і навчальних закладах України.