У мережі з'явився трейлер українського мультфільму


У мережі з'явився трейлер науково-фантастичного мультфільму "Віктор робот" режисера Анатолія Лавренішина про дружбу робота та земної дівчинки Віки.

Віка втекла від батьків. Робот Віктор - звичайний мешканець мегаполісу. Він знаходить у себе на грудях дверці й витягує зсередини зайву деталь-шестірню, пише Gazeta.ua. З того він починає бачити світ схемами. Так дізнається, що є роботом, а решта роботів довкола нього зламані. З рідного містечка його забирають люди. Вони інженери-науковці, які прилетіли на Планету роботів, тому що вона зламалася. Наляканий робот утікає з донькою інженера. Дівча називає робота на свою честь. Як літературну прив'язку використовували розповідь Гофмана "Крихітка Цахес".

"Віктор робот"— український повнометражний мальований анімаційний фільм. Він став переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно. Прем'єра стрічки запланована на осінь 2019 року. У мультфільмі поєднають фантастику, детективну історію та пригоди.

Анатолій Лавренішин — режисер анімаційного кіно. Брав участь у створенні фільмів: "Ніч", "Зяблики та інші", "Світлячок", "Прикольна казка".