У коломийській багатоповерхівці стався спалах газу


Напередодні рано-вранці, у Коломиї на вул. Довбуша, 41 внаслідок загоряння шлангу через невідповідну електропроводку трапився спалах газоповітряної суміші. Ніхто із мешканців будинку не постраждав.

Сучасні газові прилади електрифіковані і мають, згідно вимог безпеки, 3-х провідну схему підключення. Але електрична мережа житлового будинку по вул. Довбуша змонтована по 2-х провідній схемі. Що привело до короткого замикання побутових електроприладів. Внаслідок замикання, струм потрапив на газову плиту.

«Через відсутність захисного заземлення електроприладів, струм стікав по газовій мережі в землю. Це призвело спочатку до загоряння шлангу до газової плити, далі - витоку блакитного палива і як наслідок - спалаху газоповітряної суміші. На щастя, ніхто з людей не постраждав», - пояснює в.о. головного інженера Коломийського УЕГГ Руслан Чмир.

Тож щоб не трапилося лиха, і ситуація не повторилася, фахівці рекомендують дотримуватися Правил улаштування та експлуатації електроустановок та усунути усі недоліки електромереж в житлових будинках.