П'ять помилок при переході на правильне харчування


Перестрибувати з однієї дієти на іншу, не чекаючи результату. Впізнаєте себе? Це найбільш поширена помилка при дотриманні дієти або правильного харчування.

1. Нетерплячість

Організму потрібно мінімум три тижні, щоб звикнути до змін в раціоні. Збільшуючи кількість вуглеводів, залишаючи споживання білків на колишньому рівні, максимально знижуючи споживання жирів (зменшуючи кількість калорій), ви не досягнете моментального результату. Звичайно, можна випивати по 10 склянок води і з’їдати лише по яблуку в день. Так ви точно схуднете до літа (а може і до літа не доживете).

Переходячи на правильне харчування результат чекайте мінімум через 21 день.

2. Різкі зміни

Переходячи на дієту, намагайтеся поступово зменшувати кількість споживаних калорій. Робіть це поступово, щоб дати своєму тілу можливість пристосуватися до змін харчування.

Різке зниження калорій призведе до того, що ваш організм почне ще більше накопичувати жир (так би мовити, про запас) як і при різкому збільшенні.

3. Переїдання (особливо вуглеводів)

Спортсмени, які намагаються набрати м’язової маси, часто вживають багато зайвих калорій, які перетворюються в жир. Є і так звані культуристи, які споживають досить мало жирів, але все одно накопичують жир через занадто високий рівень прийому вуглеводів.

Давайте розберемося, в яких продуктах міститься багато вуглеводів.

  • Перш за все, в цукрі, меді, нашому улюбленому шоколаді, печиві, сухофруктах, халві, згущеному молоці.
  • З випічки: вафлі, пряники, торти, сухарі, булки, манна крупа, макарони, білий хліб. При переході на правильне харчування цим продуктам вже точно не місце у вашому раціоні.

Як тільки настає перенасичення вуглеводами, організм перетворює їх надлишки в жир.

u

4. Ваги – не кращий спосіб контролювати прогрес

Не покладайтеся на ваги при схудненні або наборі м’язової маси.

Коли фітнес-моделі намагаються набрати вагу, вони часто розчаровуються, бачачи, що їх вага значно не збільшується. Результати схуднення або набору маси помітні візуально, тому орієнтуйтеся на фотографії.

Зробіть фотографію «до» і, наприклад, щотижня фотографуйте себе щоб підсумувати ваші успіхи, порівнюючи кілька фото. Якщо ви візуально схудли, значить ваша дієта, спрямована на зменшення жиру працює – навіть якщо ваги не показують змін.

ve

5. Ви не рахуєте калорії

Рахуйте не тільки калорії в загальному, але також вуглеводи і жири. Так як деякі не звикли записувати що вони їдять, то вони і не втрачають жир як очікувалося. Спортсмени ж, не підраховуючи калорії, не набирають м’язову масу.

Обов’язково вираховуйте споживані калорії, інакше не досягнете успіхів в схудненні!

Успішні спортсмени ведуть точні підрахунки і не вгадують, скільки грам продукту вони з’їли на сніданок, а скільки – на обід. Купіть кухонні ваги і вираховуйте точну масу продуктів, яку вживаєте протягом дня.
ku

Джерело: weloveua