Землевласники та орендарі Івано-Франківська наповнили місцеву казну на 63,2 млн. грн.


З початку року івано-франківські землевласники та землекористувачі сплатили до місцевого бюджету 63,2 млн. грн. плати за землю, що на 12,8 млн. грн. більше від минулорічних показників.

Основну частку надходжень, а саме 55,9 млн. грн. перерахували юридичні особи. Фізичні особи сплатили 7,3 млн. грн. Про це повідомив начальник сектору адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м.Івано-Франківську Володимир Джумак.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Даний платіж у повному обсязі надходить до місцевого бюджету.

Звертаємо увагу, що нараховані громадянам суми податку необхідно було сплатити включно до 29 серпня поточного року. Тим, хто не встиг розрахуватися вчасно, доведеться додатково сплачувати штрафні санкції у розмірі 10% при затримці до 30 календарних днів та 20% - більше 30 календарних днів. Інформує прес-служба ДПІ у м. Івано-Франківську.