В Івано-Франківську стартувала соціальна програма «Поліція і Спільнота»


Поліцейські були «машинками», а школярі – пішоходами … Так, в ігровій формі, діти повторювали правила дорожнього руху та спілкувалися із патрульними. На імпровізованій “зебрі”. У такий спосіб в Івано-Франківську стартувала соціальна програма «Поліція і Спільнота» (ПОЛіС).

В рамках всеукраїнського проекту «Залучення громадськості до реформ». Перший урок місцеві правоохоронці провели для наймолодших. Організаторами пізнавальної зустрічі виступили працівники обласної бібліотеки для дітей, пише ТРК ВЕЖА.

Для самих дітей нові копи – це герої у красивій формі зі зброєю у руках. Вони усвідомлюють усю небезпечність їхньої професії. І воліли б на уроці разом з ними «половити» злодіїв.

Втім, під час ігрового уроку на зебрі діти демонстрували, як вони зазвичай переходять дорогу. З обох боків їх підстерігали картонні автомобілі у руках патрульних. Одні школярі йшли повільно і сміливо, інші – швиденько перебігали. А були такі, що терпляче пропускали машини. Патрульні стверджують, помиляються ті пішоходи, які сприймають зебру як цілком безпечне місце. Адже водії теж порушують правила дорожнього руху. Тому втрачати пильність на дорогах аж ніяк не можна.

Школярі отримали від поліцейських домашнє завдання. Діти повинні запропонувати, де у місті, на їхню думку, не вистачає пішохідних переходів. А патрульні, в свою чергу, обіцяють прислухатися до порад школярів.