8 явних ознак того, що вам потрібно більше рухатися


Звісно, фізичні вправи можуть допомогти вам схуднути, але ви будете здивовані, дізнавшись, що вони ще і багатьма іншими способами можуть поліпшити ваше здоров’я.

Журнал Цікаво знати визначив 8 явних ознак того, що вам потрібно більше рухатися.

Ви постійно втомлені

Якщо ви почуваєтеся втомленими весь час, навіть при правильному харчуванні та здоровому сні, може бути, що все, що вам потрібно для поліпшення свого стану – більше рухатися. Це може здатися трохи дивним, але дослідники з Університету штату Джорджія довели, що виконання аеробних вправ при помірній інтенсивності протягом 20 хвилин три рази на тиждень збільшить рівень вашої енергії на 20 відсотків. Результати дослідів, опубліковані у Нью Йорк Таймз, показали, що фізичні вправи впливають безпосередньо на центральну нервову систему та можуть зменшити втому на 65 відсотків.

Ви раптово відчуваєте біль

Кожен з нас, прокинувшись у ранці, може відчувати біль у нижній частині спини, колінах і плечах. В той час як можна просто пересидіти цей біль, сертифіковані персональні тренери Джим Карас та Мішель Блейклі натомість пропонують активно рухатись. “Простої роботи м’язів, розслаблення суглобів та припливу крові до проблемної області вашого тіла може бути достатньо, щоб зменшити біль”, – говорить Карас. Навіть ті його клієнти, які скаржаться на довготривалий біль та мають артрит, поліпшили свій стан за допомогою помірного щоденного руху.

У вас стрес

“Загальний рівень стресу ще ніколи не був вищим” – каже Карас, і статистично він має рацію. Дослідники Університету Карнегі-Меллона, США показали, що рівень стресу серед населення збільшився на 18 відсотків у жінок і на 24 відсотки у чоловіків з 1983 року по 2014 рік. Ми почали більше турбуватися про фінанси, постійно сприймаємо різну інформацію від ЗМІ, занадто зайняті, щоб відпочити, – і цей стрес може спричинити хвороби. Однак простої прогулянки, бігу та  тренувальних вправ протягом 20-30 хвилин три-чотири рази на тиждень достатньо, щоби зменшити ваші тривоги. Крім того, дослідження показують, що додавши до цього улюблену музику, ви зробите боротьбу зі стресом ще більш ефективною.

У вас гормональний дисбаланс

Вправи є чудовим способом, щоб допомогти врегулювати ваші гормони, і ви здивуєтесь, як це може вплинути на ваш зовнішній вигляд та самопочуття. Наприклад, підвищення рівню тестостерону (що можна отримати за допомогою вправ), допомагає покращити метаболізм, підтримує молодий вигляд шкіри і допомагає мозку працювати належним чином.

Ваше травлення в поганому стані

Тридцятихвилинна пробіжка або швидка ходьба допоможуть не тільки покращити ваш апетит, а й швидше перетравити їжу. Аеробні вправи пришвидшать ваше дихання та частоту серцевих скорочень, що в свою чергу покращує скорочення м’язів кишечника. Рухливість в будь-якому вигляді (ходіння, біг, плавання, танці і навіть йога) допоможе покращити травлення. Цьому також сприятиме додавання до раціону продуктів, які збільшують кількість корисних бактерій в кишечнику. Їх слід вживати після тренування.

Вам потрібна допомога в боротьбі зі спокусою

Погані звички і спорт

Можливо, це алкоголь, або куріння, або цукерки, але всі ми маємо слабкості, якими не пишаємося. Деякі люди вважають, що заміна поганої звички на фізичні вправи може одночасно допомогти в кількох справах: тримати себе в кращій формі, а також позбутися своєї слабкості. Нещодавні дослідження довели, що ендорфін, який виділяється під час тренувань, впливає на ті ж самі частини мозку, що і наркотичні речовини.

Ви неправильно розподіляйте свій час

Персональний тренер Ейпріл Саттон говорить, що багато клієнтів зверталися до неї за допомогою з проблемою неправильного використання часу.

“Ці люди просто не могли потурбуватися про себе, бо на перший план виходила робота”, – каже Саттон. Тренер Майкл Муді на перше місце ставить тренування і покращення свого здоров’я. Він стверджує, що фізичні вправи можуть стати невід’ємною частиною вашого життя і якісно вплинути на інші його аспекти: як ви їсте, спите, працюєте і відпочиваєте. Ви почуватиметесь більш енергійними, легше керуватимете своїми емоціями та зможете позбавитись деяких шкідливих звичок.

Ви погано спите

Якщо протягом дня вам весь час хочеться спати, а вночі ви не можете заснути, можливо, вам потрібно більше рухатися. У дослідженні, яке було опубліковано в журналі “Sleep Medicine”, дослідники з Північно-Західного університету США виявили, що люди середнього віку, які здійснювали фізичні навантаження та спали в прохолодному приміщення, загалом могли проспати на 1,25 години більше, ніж люди, які не займалися фізичними вправами. Якщо у вас безсоння, або ви просто погано спите останнім часом, займіться аеробними вправами протягом дня. Вони мають допомогти вам легше засинати та краще відпочити під час сну.