Мешканець Франківська віддав інтернет-шахраям 400 гривень за сукню, яку так і не отримав


Телефонне шахрайство – порівняно молодий вид злочинів, тому серед потерпілих в основному люди літнього віку, які все життя звикли жити чесно і довіряти людям, особливо коли йдеться про біду. Проте, шахраї нехтують усіма правилами людської моралі, видурюючи у людей останні заощадження, позбавляючи їх хліба та ліків.

Так, вчора до Коломийського відділу поліції звернулася 88-річна місцева мешканка, яка вказала, що її ошукали. Жінка розповіла, що напередодні на її мобільний телефон подзвонив псевдо поліцейський та повідомив потерпілій, що її брат потрапив до поліції за скоєння злочину, а саме за побиття людини.

І щоб залагодити питання, жінці потрібно було перерахувати кошти в сумі 8000 гривень. Після почутого, жінка одразу ж перерахувала через термінал вказану суму. В подальшому, зателефонувавши братові, завяниця зрозуміла, що її обдурили. 

В другому випадку до Івано-Франківської поліції звернувся 29-річний чоловік. Як з’ясували поліцейські, напередодні він через мережу Інтернет «В Контакте» мав намір придбати жіночу сукню, переказав кошти в сумі 400 гривень, як передоплату на банківський рахунок, проте товару так і не отримав.

За цими фактами слідчими розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться розшукові заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Працівники поліції в черговий раз нагадують: не довіряйте телефонним аферистам, які нехтуючи усіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на вашій довірі. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області