Українці перетинають екватор Ріо 61-ю медаллю та третім місцем на Паралімпіаді


Практично щодня тут, у Ріо - неймовірний день! Сьогодні цей день особливо яскравий, адже наша команда з 61-ю медаллю - 22 золоті, 19 срібних та 20 бронзових - перетинає екватор змагань Паралімпіади в Ріо та утримує стійку третю позицію за кількістю золотих нагород та за загальною кількістю медалей.

Перше місце у команди Китаю (50 золотих, 40 срібних, 28 бронзових нагород), друге - Великобританії (28 золотих, 16 срібних та 19 бронзових нагород). Позаду нас - практично усі країни Європи та світу, включаючи США, що обіймає четверте місце (16 золотих, 17 срібних, 13 бронзових нагород).

Ранок у Ріо почався сьогодні яскравим виступом наших легкоатлетів:предстаники україснкьої королеви спорту вибороли комплект нагород! Золоту медаль для національної паралімпійської збірної команди України виборов з паралімпійським рекордом Цвєтов Ігор, покращивши попереднє своє досягнення на дистанції 200 м у бігові (25.64 - попередній, 25.11 - новий), друге місце на цій же дистанції у Ботурчук Оксани - сьогоднішньої іменинниці (23.65) Бронзу виборов Павлик Роман у стрибку в довжину з результатом 5.61 та особистим рекордом. До речі, у легкій атлетиці 9 спортсменів мають нагороди різного ґатунку. Найкраще від легкоатлетичної збірної команди паралімпійців України наразі виступає Цвєтов Ігор  -  2 золоті нагороди.

Рекорд світу  у виконанні Олі Свідерської: дистанцію 150 м комплексним плаванням вона подолала за 2:54.14 зі світовим рекордом, здолавши свій вранішній сьогоднішній рекорд світу - 2:58.72.

Ще два рекорди - Дубров Денис - з світовим та паралімпійським рекордом, покращеними ним же поставлені рекорди уранці ( 55.29 - зранку, 54.71 - увечері). До речі, попередній рекорд був встановлений спортсменом з Бразилії на чемпіонаті світу у 2010 р (55.99). 

За сьогодні у нас - 4 рекорди світу, 1 рекорд Європи та 3 паралімпійські рекорди.  Загалом - 12 рекордів світу за 5 днів змагань, 5 рекордів Європи та 10 паралімпійських рекордів!..

Грандіозна подія в українському паралімпійському фехтуванні: наші гардемарини у візках у шаблі обоє взяли по одній золотій медалі! І це вперше у історії українського паралімпійського фехтування! Згадалось, як колись, у 2000 році по так званій білій картці Андрій Комар потрапив вперше в складі національної паралімпійської збірної команди на Паралімпіаду в Сіднеї. У 2004, в Афінах він взяв перше золото для України. Після цього  - велика перерва  - відстанню у 12 років... У 2008 у Пекіні Шенкевич Сергій взяв дві бронзи, потім, у 2012 - Антон Дацко - срібло... І ось - здійснилось! Дві золоті медалі у виконанні львів'ян Антона Дацка та Андрія Демчука. Розчулений Андрій вже може відпочивати до кінця Паралімпіади в Ріо, а Антон Дацко ще боротиметься 14 вересня в рапірі (індивідуальний залік).

 

Великим сюрпризом для усієї глядацької аудиторії, вболівальників, тренерів та самих спортсменів виявилась схожа з вчорашньою ситуація у плаванні: сьогодні Піддубна Марина стала третьою одночасно зі спортсменкою з Нової Зеландії (31.23). До речі, із 45-ти спортсменів у плаванні, які змагаються за високі нагороди у Ріо, 23 мають нагороди різного ґатунку. Дубров Денис наразі - найкращий у команді, він виборов за п'ять днів змагань 5 високих нагород, серед яких 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові нагороди. У Крипака Максима - 4 медалі - дві золоті, 2 срібні, у Мерешко Єлизавети - дві золоті та 1 срібна, у Богодайка Євгенія - 1 золота та 2 срібні медалі.

 

В ігрових видах сьогодні перемога чоловічої команди з волейболу сидячи, які обіграли команду Китаю з рахунком 3:2.

 

У кінці дня наша футбольна команда вийшла без жодної поразки з підгрупи А. Сьогодні наші футболісти показали яскраву гру з командою Бразилії, вигравши з рахунком 2:1. 14 вересня о 10:00 за місцевим часом наша команда гратиме з Нідерландами.