Іванофранківці зібрались за переглядом кінокомедії «Політ золотої мушки»


Весело та затишно як удома. Іванофранківці зібрались за переглядом кінокомедії «Політ золотої мушки». Стрічка не лише зарядила зал позитивними емоціями, а й дала можливість глянути на себе зі сторони. Бо ж на екрані постало життя пересічних галичан. Хай навіть із вигаданого містечка Бурачковичі та села Лопушна.

Показ фільму відбувся з нагоди презентації однойменної книги письменника та журналіста Богдана Волошина, пише ТРК Вежа.

Понад три сотні сторінок легкого, доброго гумору. Книжка відображає реалії сучасного західноукраїнського села. Автор зізнається, значну частину описаного у ній брав з життя.

Під час презентації охочі змогли не лише познайомитись з автором, а й придбати книжку з його підписом. Богдан Волошин каже, цілком можливо, що «Політ золотої мушки» матиме продовження. Бо ж нові історії народжуються чи не щоденно. До того ж, зізнається письменник, робота над збіркою – хоч і тривалий, проте захопливий процес.

Екранізація книжки відбулась ще на початку року. У фільм, знятий за її мотивами, увійшли три новели. Перша — про галицький футбол, друга — про галицьке весілля, третя — про галицький заповіт. Розповіді мають різні сюжетні лінії. Та пов’язані вони героями, гумором і філософським змістом.

Нещодавно книжку презентували у Чернівцях. З Івано-Франківська вона попрямує на Тернопіль та Львів. А відтак, потрапить у книгарні усієї України.