П'яний прикарпатець "позичив" авто у свого товариша і врізався в електроопору


До Калуського відділу поліції звернувся 31-річний місцевий житель із повідомленням про викрадення його автомобіля "Опель Кадет". Власник залишив його під будинком, чим скористався, як з'ясували пізніше, його нетверезий товариш.

Проведеними заходами правоохоронці встановили особу зловмисника, причетного до незаконного заволодіння. Ним виявився 30-річний чоловік. З'ясовано, що угон транспортного засобу вчинив його товариш. Він, прийшовши у гості до потерпілого, попросив його дати автомобіль, щоб покататися. Той відмовив, мотивуючи, що це небезпечно, адже товариш перебував в нетверезому стані.

Проте наполегливий захмелілий друг, виходячи з квартири, непомітно прихопив з сорбою ключі від машини відтак сів у автівку і поїхав. Нічні мандри нетверезого водія по місту закінчилися відразу після того, як він в’їхав у електроопору після чого покинув машину і місце події.

Наразі чоловікові інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За такі дії передбачено покарання штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області