36 малих прикарпатців поїхали відпочивати в дитячий табір "Молода гвардія"


Нещодавно 36 дітей Прикарпаття поїхали на відпочинок до УДЦ «Молода гвардія», серед них одна дитина з Городенківського району.

Осінньо-зимовий оздоровчий сезон 2016 року в Українському дитячому центрі відкриває  ІХ тематична зміна під назвою «Нове покоління», яка триватиме із 5 по 25 вересня. У рамках зміни буде реалізовано сюжетно-рольову гру «Супермаркет цінних якостей» та пройдуть всеукраїнські фінали змагань загонів юних інспекторів руху (ЮІР) та гри команд Клубу веселих і найкмітливіших юних інспекторів руху (КВН - ЮІР).

Проведення сюжетно-рольової гри «Супермаркет цінних якостей», яка об’єднує в собі всі заходи зміни відповідно до їх тематики та спрямування, дозволить створити необхідні умови для реалізації особистісного потенціалу дітей та розвитку і формування у них соціально значимих якостей. Гра триватиме протягом зміни і буде реалізуватися поетапно.

На першому етапі гри під назвою «Гартуємо здоров’я» відпочиваючі діти залучаться до організації, проведення та участі у заходах, направлених на пропаганду здорового способу життя: уроки здоров’я, фотокрос  «Топ 10 корисних звичок»,  турнір із шахів на трьох (дипломатичні шахи), створення енциклопедії корисних порад «Здоровий спосіб життя у традиціях українського народу».

Під час другого етапу гри, «Цінуємо мистецтво», ключовими заходами будуть наступні: інтерактивний кінолекторій «Прекрасне навколо нас», станційна гра «Мистецтво бути вихованим», конкурс коміксів «Мистецькі канікули», воркшоп «Мистецька карта України», ток-шоу "Від культури особистості до культури нації».

Актуалізація природоохоронної діяльності та формування небайдужого ставлення до природи відбудеться під час заходів третього етапу гри  «Бережемо природу», серед яких квест-гра «15 способів збереження озонового шару», природоохоронна акція «Безпечна планета», пісенно-ігрова програма «Шепіт природи», цикл екологічних ігор, конкурс дитячих проектів «ЕКОлогічно» тощо.

Під час четвертого етапу гри  «Турбуємося про Батьківщину» діти приймуть участь у ярмарку розваг «Як у нас на Україні», інформаційних годинах «Обрядова Україна», танцювально-пізнавальній програмі «Вечорниці».

Також у рамках цього етапу відбудеться святкування Всесвітнього дня Миру. Програма дня включатиме конкурс флешмобів «Врятуймо разом Мир!», виставку дитячих малюнків «Коли посміхається дитина», святкову церемонію «Потрібен мир – тобі й мені, і всім на світі дітям!» тощо. Такі заходи сприятимуть розвитку інтересу дітей до вивчення історичного минулого, традиційного колориту рідної країни та формуванню небайдужого ставлення до участі у  розбудові  майбутнього Батьківщини.

Завершенням гри «Супермаркет цінних якостей» буде етап «Будуємо майбутнє», під час якого діти зможуть побачити результати діяльності, оцінити свої можливості та відмітити власні досягнення. Етап включає заходи: виставка дитячих робіт  «Талановиті в усьому», акції «Знаю свої права» (за результатами  роботи кіноклубу Docudays.UA «ПозиціЯ»), музей  живих експонатів «Я - ЛІДЕР», рефлексійне заняття «Книга відгуків та пропозицій», ділова  гра  «Супермаркет цінних якостей» у майбутньому».

Початок вересня – продовження літа, а це означає, що крім змістовних заходів та активного дозвілля на дітей чекають нові знайомства, яскраві емоції, ласкаве сонце і  таке привітне та ще тепле Чорне море.