Охоронець приватної фірми обікрав припарковану на території вантажівку


У Галицьке відділення поліції звернувся 45-річний мешканець району з повідомленням, що з автомобіля "МАН" (сідловий тягач), на якому він працює водієм на приватному підприємстві, невідомий викрав 5000 гривень, "GPS" навігатор "Піонер", телевізор для автомобіля та спецключ для відкручування коліс до вантажівок, якого він залишив на базі.

В ході проведення пошукових заходів щодо встановлення викрадача, правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 20-річний раніше судимий за аналогічні злочини мешканець приміського села, який на час вчинення крадіжки працював охоронцем цієї бази та мав доступ до кімнати, де зберігалися ключів від автомобіля.

Як з’ясували поліцейські, викрадене зловмисник продав на місцевому ринку, а гроші витратив. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбачене ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

Згідно санкції статті мінімальне покарання передбачено у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальне – позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області