Кияни, що потрапили до лікарні з табору "Cокіл", отруїлись несвіжими продуктами


Такого висновку дійшли в Івано-Франківському обласному лабораторному центру МОЗ.

Як зазначено на сайті установи, 21 серпня в обласну клінічну інфекційну лікарню Івано-Франківська було госпіталізовано 6 осіб, з них 5 дітей до 15 років.

"Особи, що захворіли прибули на оздоровлення 19 серпня з м. Києва,  погіршення стану здоров’я відчули 20, а звернулись за медичною допомогою та були госпіталізовані 21 сепрня. У всіх хворих попередній діагноз «гострий гастроентероколіт».Стан хворих розцінювався  як задовільний, середнього ступеня важкості, загальна слабкість, t37,6-37,8оС, пронос 1-2 рази на добу, нудота, кількаразова блювота, болі в животі" , - зазначають у санстанції.

За інформацією прес-служби, фахівці провели всі необхідні обстеження, аби виявити джерело отруєння. Перевірили і працівників табору та дослідили продукти харчування. Втім, тести дали негативних результат і збудника хвороби з "Соколі" не виявили. 

Тож, у лаболаторії припускають, що основною причиною отруєння ймовірно є вживання неякісних харчових продуктів або ж недотримання правил особистої гігієни особами, які захворіли.

На даний час постраждалі поїхали додому, до Києва.

До теми: У таборі на Прикарпатті потруїлися діти