Енергетики відхрещуються від інциденту на франківських атракціонах


Першого вересня в Івано-Франківську через раптову зупинку Ланцюгової каруселі постраждали двоє дітей.

Тоді власник атракціонів заявив, що атракціон зупинився через припинення подачі електрики.

В той же час у енергокомпанії повідомляють, що 1 вересня, в день інциденту на атракціонах мережами ПАТ електроенергія подавалася безперебійно. В цей час ніяких аварій та технологічних порушень у цьому районі не було.

Компанія також пояснює, що власними електромережами подає напругу до трансформаторної підстанції (ТП -271), яка належить ПП «Редакція газети «Кнайпа» директором якої є Олег Олексюк. Звідти, уже своїми власними електромережами, споживач живить об’єкти парку, в тому числі і атракціони на яких сталася аварія.

«1 вересня, коли трапився цей прикрий інцидент, жодних перебоїв з електропостачанням у цьому районі не було. Ми подавали стабільну напругу до трансформаторної підстанції. Що робилося у внутрішніх електромережах, які йдуть від трансформатора і належать ПП «Редакція газети «Кнайпа», ми можемо тільки здогадуватися. Ми не володіємо інформацією що того, коли їх останній раз перевіряли. Наші працівники не мають до них ні стосунку, ні доступу – це відповідальність власника», - запевняє очільник Прикарпаттяобленерго.

Саме тому для повного з’ясування обставин обленерго пропонує створити незалежну комісію за участю міського голови Руслана Марцинківа, «Держенергонагляду», ДП «Карпатський експертно-технічний центр управління Держпраці» та профільних фахівців.