Апеляційний суд відмовив у збільшенні суми застави для війта-хабарника


Сьгодні, 5 вересня, в Апеляційному суді відбулося засідання щодо зміни запобіжного заходу для війта села Березівки Олександра Вари.

Як відомо, сільського голову затримали на хабарі разом і депутатом сільради Богданом Орлом. Пізніше міський суд визначив взяти посадовців під варту з можливістю застави. Олександр Вара вийшов наступного дня, заплативши 250 тисяч гривень застави.

Тож прокурор Мельник подав до Апеляційного суду клопотання про зміну запобіжного заходу. Прокурор не погоджується з ухвалою міського суду щодо обрання запобіжного заходу "Ув'язнення до 23 жовтня або 234 тис грн. застави" і просить суд збільшити суму застави до 942 тис 500 грн. Він вважає, що саме така сума застави повинна бути зважаючи на суму хабара. На думку прокурора, така велика сума допоможе убезпечити від необдуманих вчинків обвинуваченого адже він пошкодує втрачати такі гроші.

В той же час і підозрюваний і його захисник не погоджуються з вимогами прокуратури, адже вважають, що раніше визначена сума є достатньою. Вара запевняє, що гроші на заставу збирали самі мешканці села, які переконані що він не винен. Мовляв, в його сім'ї таких коштів немає, а під вартою війт бути не може через стан здоров'я і повинен перебувати під постійним доглядом дружини.

Під час судових дебатів підозрюваний попросив суддів звернути увагу на те, що його син служить у Нацгвардії, а він сам колишній офіцер. Окрім того ,Вара запевнив суд, що так званий хабар за який його затримали був проголосований депутатами сільради.

Також підозрюваний запевнив суд, що не збирається тікати і здав паспорт тому причин для збільшення суми застави немає. Вислухавши аргументи сторін судді відправились до нарадчої кімнати.

У підсумку колегія суддів прийняла рішення апеляційну скаргу залишити без задоволення та залишити бех змін рішення суду попередньої інстації.

До теми: Стало відомі прізвища посадовців, затриманих на півмільйоному хабарі