"Купив" причеп через інтернет: Довірливі прикарпатці щодня потрапляють на гачок шахраїв


Шахраї представляються «впливовими» особами банківських установ, які нібито хочуть зробити «блага» для людей безкоштовними акціями та послугами, а ті, у свою чергу, довіряють пройдисвітам, не знаючи, що дійсні співробітники банків жодні подібні операції не уповноважені проводити у телефонному режимі.

Саме така причина привела чергову жертву, 28-річного жителя міста із заявою про зникнення з його карткового рахунку грошей до Івано-Франківського відділу поліції. Чоловік розповів, що напередодні йому на мобільний телефон подзвонив невідомець, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілим, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом заволодів його коштами в сумі 3000 гривень.

В іншому випадку 30-річний франківчанин на сайті «ОЛХ» купляв причіп до автомобіля з Польщі. Потерпілий провів передоплату на картковий рахунок в сумі 1400 грн., але довгоочікувану покупку так і не отримав.

За цими фактами правоохоронцями розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Працівники поліції в черговий раз нагадують: не довіряйте телефонним аферистам, які зловживаючи всіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на чужій біді.