У скільки батькам обійшлося зібрати дитину до школи


Вже завтра у школах пролунає перший дзвоник. Більшість батьків вже придбали для своїх час все необхідне для школи, однак є й такі батьки, які в останній день літа біжать на базар за шкільним приладдям.

Із найнеобхіднішого – ранець, шкільна форма та канцтовари. Асортимент шкільних ранців на базарі на будь-який смак і гаманець, від 300 до 500 гривень. Тут все залежить від бажання покупця. Так, портфель середньої якості із ортопедичною спинкою коштує 500 гривень.

«Портфелі купують, адже школу ніхто не відміняв», - показує напівпорожні стіни палатки продавщиця Оксана.

А от шкільна форма для хлопчика коштує 800 гривень, однак до нього ще необхідна сорочка або ж вишиванка. Форма для дівчинки обходиться значно дорожче, адже там здебільшого входить блузка і сарафан, а ше необхідно придбати піджак, штани і вже побажанню дитини - спідничку. Та все ж, ціна костюму залежить від якості тканини та виробника. Пошити форму вартуватиме близько 1200 гривень. Щоправда можна зекономити та придбати її в комісійному магазині.

«Цього року дуже погано купують шкільні форми, хоча ціни в порівнянні з минулим роком практично не змінилися. Здебільшого батьки просто підходять, запитують ціну та йдуть», - зізнається продавець на базарі Неля.

Водночас власниця комісійного магазину Наталя розповідає, що зараз найбільший пік, тож приходиться працювати до пізнього вечора. Вона додає, що ціни в неї наполовину дешевші базарних, щоправда речі також не нові.

«Так буде ще перший тиждень вересня, адже зараз дуже багато батьків приходять за шкільною формою. У нас також можна придбати й взуття», - розповідає Наталя.

Мінімальний набір канцтоварів у магазині – 350 гривень, це за умови, якщо брати найдешевші товари. Найпростіший зошит у косу лінійку у магазині канцтоварів коштує 2,70 а на базарі їхня вартість від 3 гривень. Те саме стосується й наповнення пеналу, набору для творчості та наповнення папки для трудового навчання.

Варто зауважити, якщо порівнювати ціни в магазинах і на ринках то різниця в ціні досить суттєва саме на користь магазинів.

Загалом якщо звести ці цифри разом, то на найважливіші речі для школяра необхідно 1550 гривень, це не враховуючи спортивного костюму та змінного взуття.