Здоров'я у стакані: 10 найкорисніших напоїв


Для того щоб схуднути і оздоровитися, потрібно не тільки є корисні продукти, але і вибирати правильні напої.

Мало хто замислюється про те, скільки зайвих "рідких" калорій споживає щодня. Найкраще - пити воду. Але одноманітність може послужити демотиватором і зірвати дієту.

Ми пропонуємо вам 10 найкорисніших напоїв:

Гранатовий сік

Цей напій містить кальцій, фосфор, магній, залізо, натрій. Він корисний для серцево-судинної системи, показаний при гіпертонії, анемії і недокрів'ї. Але будьте обережні: людям із виразковою хворобою і підвищеною кислотністю пити його не можна.

Виноградний сік

У цьому напої багато вітамінів групи В, які корисні для волосся і нігтів. Також багато аскорбінової кислоти, яка допоможе у боротьбі з інфекціями. Виноградний сік також допомагає зберігати міцну пам'ять, бореться із раком грудей і підтримує пружність та еластичність шкіри.

Червоне вино

Алкогольні напої - не найкращий вибір. Адже вони зневоднюють організм. Але у невеликих дозах червоне вино може бути навіть лікувальним. Дієтологи радять приймати його для профілактики захворювань щодня разом із їжею, але ваша доза не повинна перевищувати 30 грамів на день. Антиоксиданти у вині сприяють розчиненню холестеринових бляшок, розрідженню крові та поліпшенню роботи серцево-судинної системи. Ще один важливий його компонент - флавоноїд ревастенол - нерідко називають "машиною часу". Він налагоджує роботу всіх органів і систем, підвищує пружність і еластичність шкіри і повертає людину на 15-20 років назад. Міститься він тільки у виноградних кісточках і червоному вині.

Зелений чай

Зелений чай містить величезну кількість антиоксидантів і танінів, які звільняють організм від токсинів і вільних радикалів - основних винуватців старіння. Катехіни, за які цінується саме цей сорт чаю, допомагають зберігати стрункість тіла і ясне мислення, мають тонізуючу дію, стимулюють роботу печінки і нирок.

Чорничний сік

У народі чорниця відома тим, що зміцнює зір і рятує від діареї. Насправді її корисні властивості набагато ширші - чорниця допомагає боротися із цукровим діабетом, попереджає захворювання ясен і зберігає молодість усього організму.

Сік черешні

Напій містить вітамін А, необхідний для здоров'я зубів і очей, залізо і вітамін С, які боряться з інфекціями. Він також знижує ризик розвитку багатьох видів раку, перешкоджає виникненню захворювань сечовивідних шляхів, допомагає зберігати пам'ять у зрілому віці.

Кава

Кофеїн у невеликих дозах - 300-420 мг на добу - не тільки допомагає зберігати бадьорість протягом дня, але і сприяє підвищенню концентрації уваги і поліпшенню пам'яті. Американські лікарі використовують напій для лікування підлітків із низькою шкільної успішністю.

Журавлиновий сік

Має жарознижувальний ефект, допомагає при кашлі та нежиті, виводить із організму токсини, підвищує активність мозку та знімає втому. Також є сильним сечогінним, при цьому не вимиваючи з організму необхідний йому калій.

Апельсиновий сік

Відмінний засіб профілактики застуди та грипу. Також знімає втому, активізує роботу мозку і зміцнює кровоносні судини. Корисний при гіпертонії й атеросклерозі. Протипоказаний людям із підвищеною кислотністю та низьким вмістом кальцію.

Яблучний сік

Цей напій п'ють при атеросклерозі, хворобах печінки, сечового міхура і нирок. Також нормалізує роботу кишечника, виводить токсини із організму і швидко відновлює сили після фізичних навантажень.

Джерело: Lady.ONLINE.UA