Дев'ять тисяч прикарпатців ухиляються від служби в армії


Наразі військові комісаріати області проводять оповіщення громадян віком від 18 до 27 років, що підлягають призову на строкову службу. Водночас призов буде проходити протягом жовтня-листопада.

Про це сьогодні на прес-конференції з питань виконання військовими комісаріатами Івано-Франківщини основних завдань повідомив старший офіцер відділу комплектування та призову майор Назар Камець, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Так, у жовтні почнуть роботу районні та міські призовні комісії, водночас вже зараз проводять попередні медогляди. Камець зазначив, що наразі уточнюється планове завдання військових комісаріатів області на осінній призов 2016 року.

Водночас вже відомо, що призовники будуть відправлені у навчальні центри СВ, ПС, ВМС, ВДВ ЗСУ, ДССТ та нацгвардію.

"Головне завдання військовослужбовців строкової служби - це опанування військової спеціальності у пунктах постійної дислокації військових частин та підрозділів. Жоден з них не буде відправлений у зону антитерористичної операції", - наголосив майор.

Він додав, що від служби ухиляються 9 тисяч прикарпатців. Водночас цьогоріч у навчальні центри за час весняного призову було відправлено 504 призовники.