Вибухівку на трасі Львів - Франківськ для замаху на бізнесмена заклали під час ремонту


Під час ремонту дороги, ймовірно, й заклали вибухівку, оскільки слідчі не виявили слідів втручання у дорожнє полотно.

Про це Еспресо.TV повідомили джерела у слідстві.

Як пізніше повідомив Zaxid.net секретар сільради Старого села Василь Кузик, на дорозі, що веде від виїзду з села до автотраси Львів-Івано-Франківськ справді протягом червня-липня 2016 року укладали нове дорожне покриття. Він зазначив, ремонт виконувала одеська компанія "Автомагістраль-Південь".

"На початку літа вони зняли старий асфальт і поклали новий на ділянці від сільської ради до головної траси, протяжністю три кілометри", - повідомив секретар сільради.

Ймовірно, тоді ж і заклали вибухівку, оскільки слідчі не виявили слідів втручання у дорожнє полотно уже після ремонту.

За даними «Еспрессо», слідчі також вилучили з місця замаху реактивний протитанковий гранатомет РПГ-26, понад сотню автоматних гільз і два використаних магазини до автомата Калашникова.

Замах на власника «Львівського холодокомбінату» Богдана Копитка стався вранці 29 серпня. У Старому Селі Пустомитівського району невідомі особи розстріляли з автоматів кортеж Богдана Копитка. Один з автомобілів підірвався на вибухівці, закладеній, за словами керівника поліції Львівщини Дмитра Загарії, у дорожнє полотно. Внаслідок підриву автомобіля і автоматного обстрілу загинули троєохоронців «Львівського холодокомбінату», ще один отримав поранення. Сам Богдан Копитко не постраждав, оскільки перебував в іншому автомобілі, який відразу ж після вибуху виїхав із зони засідки.

Речник МВС Артем Шевченко, коментуючи обставини замаху, назвав раніше судимого Богдана Копитка «особою доволі відомою у вузьких кримінальних колах Львівщини».

Представники ПАТ «Львівський холодокомбінат», яке випускає морозиво під торговою маркою ЛІМО, у вівторок відмовились коментувати причини замаху, повідомивши лише, що візьмуть на себе усі витрати на поховання трьох загиблих співробітників.

За словами Олега Матохіна, «Львівський холодокомбінат» не мав жодних проблем, працівникам підприємства не погрожували, не було тиску на бізнес.